Banbeskrivning 24 km

23k_height
Gästhamnen – Gustavsvik 0 km – 6 km

Starten sker i Gästhamnen i inloppet till Kristinehamns Inre hamn.
De första 6 km är mycket lättlöpt på asfalt och grusad cykelbana. Man springer längs Vänerns strand förbi Kristinehamns Konstmuseum till den inre delen av Varnumsviken där det vackra Österviks kapell ligger. Nu springer vi in i skogen. Där väntar den första vätskekontrollen i en lummig skogsglänta.

Gustavsvik – Älvbron 6 km – 14.5 km

Härlig skogslöpning väntar till Fornborgen och vidare upp till Älvbron där nästa vätskestation ligger. 100% trail.

Älvbron – Hultets friluftsgård 14.5 km – 19 km

Du lämnar nu stigen och löpningen blir lättare på en flack grusväg. Du passerar Inlandsvägen och Inladsbanan och springer sen in på stig igen. Sista vätskekontrollen väntar vid Hultets friluftsgård.

Hultets friluftsgård – Gästhamnen 19 km – 24 km

Upp för backen upp på Kaffeberget där du följer en sågspånsstig söderut mot Kristinehamns hembygdsgård. Efter hembygdsgården är du är nu inne i staden, springer över en kulle ner mot Kristinehamns stora kyrka. Du springer vidare in på stadens huvudgata Kungsgatan och passerar Södra såväl som Norra torget innan du löper längs Varnan till  Gästhamnen där målet hägrar.  Du har klarat mer än ett halvt marathon i tuff terräng. Grattis!

 

Vill du ha tillgång till GPX eller  KML fil för banan så skicka ett mail till info@irontrail.se så skickar vi den önskade filen.